El so de la bateria del Jamboree

yuhan-su-quartet_089

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suposo que el primer concert que vaig escoltar al Jamboree de Barcelona va ser cap al 1997. Allà hi he vist i escoltat a moltíssims bateries d’aquí, d’allà i de més enllà, i tots (excepte l’Elvin Jones) han tocat amb la Gretsch de la sala. Recordo la sensació del primer cop que vaig tocar-la… vaig adonar-me que tenia molt clar el so d’aquella bateria en aquella sala. Que quan tocava la caixa, per exemple, em recordava a l’Aldo Caviglia, el bombo a en David Xirgu, el tom a en Jordi Rossy i el goliat a Roy Haynes…
Fa poc que han canviat la Gretsch per una Canopus, i em sembla (pel que em van dir) que vaig tenir l’honor d’estrenar-la. Després de tocar uns anys amb la Gretsch en aquella sala, vaig tenir la sensació que el so de la Canopus en certa manera m’ajudava a refrescar les orelles. Ja no tenia referents d’aquella bateria en aquella sala, i em feia sentir més lliure. Mai havia sentit que els referents de la bateria antiga m’impedíssin fer res. De fet, moltes vegades tocava amb afinacions d’altres bateries que havíen tocat el dia anterior, com Dan Weiss, Al Foster, Tom Rainey, Billy Mintz, …, però tocar amb la nova bateria va ser una sensació molt agradable. A veure què passa amb el pas del temps! Serà molt maco tornar a tocar la Gretsch d’aquí uns anys!