QUARTET + 3 – REVISTING OK COMPUTER

Aquest projecte neix de l’encàrrec que fa l’Auditori de Barcelona a Ramon Prats per revisitar el disc OK Computer de Radiohead, i s’estrena l’abril del 2018 al mateix Auditori.

El Projecte ha passat per L’Auditori de Barcelona, L’auditori de l’Ateneu de Banyoles, el festival de jazz de Vic, el festival de jazz de Granollers i el festival de jazz de La Garriga.

______________________________________________________________________________

INFO:

Quan es va publicar “OK Computer” no estava clar quin seria el camí que obriria internet i les noves tecnologies. Radiohead, amb la seva particular lectura dels canvis que això representaria, va fer un gir en la trajectòria del pop, presentant temàtiques com l’alienació de l’individu. 20 anys després, i en el moment que apareixen termes com la “post veritat”, fer una relectura del disc representa desmuntar el poliedre musical i muntar-lo de nou a partir de les mateixes peces. Aquesta vegada, però, qüestionant el present.

Aquesta és la perspectiva des de la qual Ramon Prats ha afrontat l’encàrrec de l’Auditori de Barcelona de revisitar el mític disc de Radiohead. Allunyant-se de les versions que han tingut més protagonisme com són les de Brad Mehldau o The Bad Plus, però mantenint l’escència de la sonoritat del disc. No són versions ni molt menys “covers”, són composicions fetes a partir de desfer les que formen part del disc original. Així, durant el concert les orelles entenen el context, queda clar que estem a l’univers d’ok computer i fins i tot es reconeixen moments de cada cançó. D’aquesta manera, es proposa un viatge a les profunditats del disc obviant les cançons tal i com les coneixem.

Ramon Prats – composició, bateria i electrònica
Sandrine Robiliard – cello
Marc Clos – làmines
Marc Cuevas – baix i electrònica
Jaume Llombart – guitarra
David Soler – pedal steel
Marcel·lí Bayer – clarinets i electrònica